.| F.Rezaei Studio |.

مجتمع آموزشی روشنگر

roshangar1site

داستان پروژه

پروژه روشنگر را دوستم به من پیشنهاد کرد .

دوستم معاون آی تی  مجتمع آموزشی روشنگر 1 بود. و گفت که مدرسه ما با اینکه مجتمع خفنی است و خیلی فول امکانات و اینها! اما سایتش  به خصوص صفحه ورودی، داغان! است و هیچ تناسبی با مدرسه ندارد.  صفحه اصلی سایت شامل موارد زیر بود: یک دسته گل سرخ، نام مدرسه به خط نستعلیق و چند دکمه طوسی و صورتی که  کاربر را به سامانه  الکترونیکی مدرسه  و بخشهای دبستان و دبیرستان  هدایت می کرد.

مشکل دیگری هم که وجود داشتاین بود که سایتهای مدرسه مثل خیلی از مدرسه های دیگر به دست موسسه ای به نام پژوهشکده وابسته به آموزش و پرورش بود و پروسه تحویل و جداسازی از پژوهشکده  روندطولانی  پرزحمتی به حساب می آمد که مدیریت خیلی به آن تمایل نداشت.

کار روی فضای پژوهشکده به این صورت است که آنها یک سامانه مدیریت محتوا در اختیار مدارس قرار می دهند و مطالب طبق دسته بندی ثابت همه ی مدارس روی سایت نمایش داده می شود .

در این فضا، جایی برای نصب ورد پرس یا کدنویسی در سایت وجود نداشت . تنها چیزی که مدارس مجوز بارگذاری آن را داشتند یک صفحه آن هم اچ تی ام ال! برای صفحه اصلی سایت بود.

بنابراین موضوع اصلی طراحی پروژه طراحی صفحه اصلی سایت و پیاده سازی آن با کدنویسی بود. و یک نکته اینکه صفحه اول  شامل بخش اخبار بود که باید به صورت داینامیک به روز می شد. و از چند جهت این موضوع چالش این پروژه را جذاب می کرد.

چرا که ما مستقیما به پایگاه داده دسترسی داشتیم و تازه امکان استفاده از زبان های برنامه نویسی  مثل .php را نداشتیم.

طراحی UI صفحه اول 

روند انجام پروژه :

بازدید از پروژه:

اولین کاری که کردم به مجتمع آموزش روشنگر واقع در ولنجک رفتم. در آنجا با مسئول آی تی مجموعه که از قضا دوستم بود! همه ی زیز و زبر مدرسه را گشتیم . قسمت پیش دبستانی ، دبستان، فضاهای ورزشی، کارگاه ها، کلاس ها، کتابخانه، سایت و هر جایی که می شد به آنجا سرک کشید را بازدید کردیم. از مدرسه شان خوشم آمد و فکر می کنم همین  حس خوب نقطه شروع مهمی بود که من را به قبول پروژه ترغیب کرد.

اما یک مساله مهم دیگر هم مانده بود و آن توافق بر سر قیمت بود.

بستن قرارداد:

همانروز بازدید جلسه ی با مدیر مجتمع گذاشتیم و خواسته ها و نیازهای مدرسه را برای طراحی سایت از زبان ایشان شنیدیم. خیلی از امکاناتی را که می توانند در سایت داشته باشند را برایشان شرح دادم. در خصوص نوع محتوایی که می توانند در سایت داشته باشند هم توضیحاتی دادم. کلاس تولید محتوای خلاقانه مدرسه نویسندگی را گذرانده بودم  و یک عالمه ایده داشتم که می توانست به مدیر مدرسه که نسبت به سایت و محتوای کاربردی اشراف کمتری داشت کمک کند. البته خودم را کنترل کردم  در چارچوب مشاوره یک طراح سایت (البته کمی بیشتر) ایده هایی برای بیشتر و بهتر دیده شدن سایت مطرح کردم. دردسرتان ندهم، در نهایت، چیزی نزدیک به محتوای سایت فعلی تصویب شد و قرار شد با قیمتی که روی آن توافق نمودیم کار مرحله به مرحله به مدرسه تحویل داده شود.

 

این نوشته در حال تکمیل شدن است. …